Tennisvedonlyönnin

Vinkit, joiden avulla otat tennisvedonlyönnin haltuun

Tennis on jännittävä pallopeli, jonka ammattilaiskisoja pelataan lähes vuoden ympäri tammikuusta marraskuuhun. Tennisfanilla riittää siis seurattavaa jokaisena vuodenaikana. Tennistä pelataan sekä miesten että naisten sarjoissa, niin kaksin- kuin nelinpelinäkin. Kauden suurimmissa Grand Slam -turnauksissa peliohjelmassa on mukana myös sekanelinpeli, jossa parit koostuvat yhdestä mies- ja yhdestä naispelaajasta. Erityistä jännitystä tennikseen tuovat eri pelialustat, joilla peliä pelataan. Eri alustoilla hyötyvät erityyppiset pelaajat, mikä tuo tennikseen vaihtelevuutta ja uusia voittajia.

Jos kaipaat tennikseen vielä lisää jännitystä, onnistuu se helpoiten tutustumalla tenniksen vedonlyöntiin. Asettamalla vedon saat pelkän ottelun voittajan lisäksi jännittää myös sitä, miten suuren voiton onnistut veikkaamalla keräämään kasaan. Lyödäksesi lajista vetoa ei sinun tarvitse olla lajin asiantuntija. Toki tenniksen todellinen fani on perillä niin turnauksista, pelaajista kuin tuoreimmista uutisistakin, mikä helpottaa voittavan vedon tekemistä. Lajin tuntemus ei siis ole pahitteeksi. Jos kuitenkin jatkat lukemista, saat tenniksen vedonlyöntiin hyviä vinkkejä, joilla hiot vedonlyöntipelisi kuntoon.

Tennisvedonlyönnin yleisimmät tyypit

Tennisvedonlyönti tarjoaa useita mahdollisuuksia lajin faneille. Ensin kannattaa kuitenkin ottaa haltuun vedonlyönnin perusteet. Kuten muissakin lajeissa, on tenniksessä kertoimet asetettu sen perusteella, kumpi pelaaja on ottelussa ennakkosuosikki. Suosikilla on ottelussa matalammat kertoimet, kun taas altavastaajalla on korkeammat kertoimet. Urheiluvedonlyönnin klassikko voittoveto löytyy tietenkin myös tenniksestä. Koska tasapeli ei tenniksessä ole mahdollinen, on sinulla tässä vetotyypissä yksinkertaisesti valittavana voittaja tai häviäjä. Veikkaat siis vain sitä, kumpi pelaaja tai nelinpelipari ottaa ottelussa voiton.

Jos sinulla on tarkka vainu ottelun lopputuloksen suhteen, voit myös veikata esimerkiksi ottelun erien kokonaismäärästä tai sitä, kuka voittaa ottelun aikana minkä verran eriä. Jos uskot, että erä ratkaistaan tie-breakissa, voit lyödä vetoa myös siitä. Jos sinulla on hyvä kokonaiskuvan tenniksestä, voit myös asettaa voittajavedon koko turnauksen voittajasta. Koska tennistä pelataan kaaviomuodossa, voit halutessasi veikata vaikka koko kaaviota ennen turnauksen alkua. Tämä saattaa olla riskialtista, sillä vain yksikin väärä tulos saattaa pilata loppukaavion.

Tennis tarjoaa myös erikoisempia vedonlyöntivaihtoehtoja

Jos kaipaat jännitystä perinteisiin vetoihin, on yli/alle-vedonlyönti oiva vaihtoehto sinulle. Kyseisessä vedonlyöntityypissä välittäjä asettaa kuvainnollisen viivan, johon on määritetty tietty luku. Sinun tulee veikata, onko ottelun tulos yli vai alle tuon luvun. Tenniksessä on tässä vedossa käytettävä luku erien tai pelien lukumäärä. Jos luku on 30.5, ja veikkaat yli kyseisen luvun, voitat, jos ottelussa pelataan 31 peliä tai enemmän. Sama logiikka pätee eriin: luvun ollessa 3.5, veikkaat erien kokonaismäärän olevan joko yli tai alle luvun.

Jos pelaajien välillä on suuri tasoero, voit myös asettaa tasoitusvedon, joka tunnetaan myös englanninkieliseltä nimeltään handicap. Tasoitusvedon idea on, että huonompi pelaajaa saa pelissä tasoitusta, ja samalla vahvempi pelaaja, jonka kerroin muutoin olisi alhainen, saa korkeamman voittokertoimen. Pelin tasoitus voi olla vaikka viisi, jolloin vahvemman pelaajan tulee voittaa ottelu ainakin viiden pelin erotuksella, jotta veto olisi voittava. Jos olet veikannut paremman pelaajan puolesta, saat rahasi takaisin suuremmalla kertoimella kuin lyömällä pelkkää voittovetoa.

Mitä ottaa huomioon erityisesti tenniksestä vetoa lyötäessä?

Tenniksessä yksi tärkeimmistä seikoista on pelialusta. Lajia pelataan useilla erilaisilla kovilla kentillä, massakentillä sekä ruohokentillä. Nuoret pelaajat ovat yhä enemmän ns. all around -pelaajia, mikä tarkoittaa, että he pärjäävät hyvin kaikilla alustoilla. Silti voimme huomata suuria eroja pelaajien välillä eri alustoilla, joten kannattaa kiinnittää tarkasti huomiota pelaajien aikaisempiin tuloksiin tietyillä alustoilla, ja sen perusteella tehdä johtopäätöksiä siitä, minkälaisia tulokset saattaisivat olla. Aikaisempia tuloksia kannattaa tarkkailla niin saman kauden kuin aikaisempienkin vuosien ajalta.

Tenniksestä vetoa lyötäessä kannattaa muistaa myös pienemmät turnaukset. Miesten ammattilaiskiertueen alempi taso Challenger tour tarjoaa mielenkiintoisia otteluita ja myös varsin houkuttelevia kertoimia, kun vastakkain eivät olekaan maailman suurimmat tennistähdet. Challenger tourilla toisensa kohtaavat sekä uusimmat tulokkaat että vanhat konkarit, jotka eivät välttämättä enää pelaa aivan korkeimmalla tasolla. Näiden kummankin kategorian pelaajat saattavat silti yllättää, erityisesti kotiturnauksissa. Jos olet valmis tekemään taustatyötä pelaajista ja turnauksista, tuottaa Challenger tourilla veikkaaminen varmasti hedelmää.

Älä unohda naisten turnauksia

Vaikka miesten tennis onkin yleensä keskipisteessä, ei vedonlyöjän todellakaan kannata unohtaa naisten tennistä. Miesten tenniksen tapaan pelataan naisten ammattilaiskiertuetta WTA touria viikoittain tammikuusta marraskuuhun asti. Naisten tennistä seuraamalla saat helposti kiinni suosikeista ja uusista tulokkaista ja siten teet asiantuntevat vedot. Miesten kiertueen tapaan on myös naisten ammattilaiskiertueella alempi taso, jossa pelaavat uudemmat tulokkaat. Myös siinä kannattaa kokeilla onneaan. Naisten tennisturnauksien kertoimet saattavat olla varsin houkuttelevia, ja pienellä taustatyöllä saat kaiken irti kertoimista.

Tennis tarjoaa monipuolista vedonlyöntiä

Kun otetaan huomioon tenniksen vaihtuvat pelialustat, viikoittain vaihtuvat turnaukset ja sadat huippupelaajat sekä naisten että miesten luokissa, voidaan todeta, että tennis on lajina todella monipuolinen. Samalla se tarjoaa laajan valikoiman vedonlyönnin kohteita. Poiketen vaikka jalkapallosta, jossa samaa sarjaa pelataan yli puoli vuotta, tarjoaa tennis jännitystä viikoittain vaihtuvilla turnauksillaan. Turnauksia myös järjestetään useita joka viikko, mikä tarkoittaa, että sinulla on vieläkin useampi vedonlyöntikohde kokeiltavana! Siksi aika tenniksen ja sen vedonlyönnin parissa ei todellakaan käy tylsäksi.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *