Jääkiekkovedonlyönti

Jääkiekkovedonlyönti antaa jännitystä pelien katsomiselle

Jääkiekko on yksi Suomen suosituimmista ja seuratuimmista lajeista, mikä näkyy myös vedonlyönnissä. Jääkiekkovedonlyönti on usein suosittua maissa, joissa itse lajia pelataan paljon, kuten Yhdysvalloissa, Kanadassa ja Pohjois- ja Itä-Euroopassa. Vedonlyönti on viime vuosina tehty helpoksi erilaisten vedonlyöntisivustojen avulla, eli enää ei tarvitse mennä fyysisesti omasta kodista mihinkään, vaan vetoa voi lyödä kotoa käsin. Vedonlyöntisivustoja löytyy monia, ja niitä perustetaan koko ajan lisää. Monilla vedonlyöntisivuilla on pelien seuraaminen mahdollista livestream-palvelun avulla.

Jos pidät jääkiekosta pelinä ja seuraat sitä muutenkin, niin jännitystä pelien seuraamiseen ja mahdollisesti lisätienestiävoit saada veikkaamalla. Miten jääkiekosta voi sitten lyödä vetoa? Ennen vedonlyöntiä kannattaa tehdä hieman kotiläksyjä ja perehtyä aiheeseen tarkemmin. Tutki, mitä kilpailuja on tulossa ja milloin niitä pelataan. Tarkastele joukkueiden lähipelihistoriaa ja kiinnitä huomiota avainpelaajien, eritoten maalivahdin, mahdollisiin loukkaantumisiin tai peliestoihin. Käytännössä avain onnistumiseen jääkiekon vedonlyönnissä on ymmärrys saatavilla olevista kohteista ja halu tehdä kunnolla taustatutkimusta.

Jääkiekon seuratuimmat liigat

Lajin suurimmat kilpailut ovat NHL eli National Hockey League, KHL eli Kontinental Hockey League sekä maajoukkueturnaukset eli MM-kisat. Muita liigoja ovat SHL eli Swedish Hockey League, CHL eli Champions Hockey League sekä AHL eli American Hockey League. Suomalaisia liigoja ovat Liiga, entiseltä nimeltään SM-liiga ja Mestis. NHL koostuu 31 joukkueesta, joista 24 on Yhdysvalloista ja seitsemän Kanadasta. Joukkueet on jaettu kahteen konferenssiin, jotka on edelleen jaettu neljään divisioonaan. NHL joukkueiden päätavoite on voittaa Stanley Cup.

NHL:ssä yksittäisten otteluiden lisäksi voi lyödä vetoa myös divisioonien, konferenssien tai koko Stanley Cupin voittajista. Myös sitä voi veikata, mistä divisioonasta tai konferenssista voittaja löytyy. NHL-kausi alkaa lokakuussa ja päättyy huhtikuussa. NHL- pelimarkkinasta tekee mielenkiintoisen ja tuottoisan se, että vieraspelikiertueet ovat pitkät pelejä pelataan tiuhaan tahtiin. Pelaajien väsymys on usein nähtävissä jo muutaman peliviikon jälkeen, mikä kannattaa huomioida veikkauksia tehdessä. Myös kotikenttäetu on huomattava NHL-peleissä, ja se vaikuttaa pelien lopputuloksiin.

Hyvän joukkueen ominaisuudet

KHL on maailman toiseksi kovatasoisin jääkiekkosarja. Siihen kuuluu joukkueita Venäjältä, Valko-Venäjältä, Kiinasta, Latviasta, Slovakiasta, Suomesta ja Kazakstanista. Suomesta Helsingin Jokerit ovat osa KHL-sarjaa. KHL-sarjaan kuuluu 25 joukkuetta, mutta sarja tulee kasvamaan tulevaisuudessa uusilla mailla ja joukkueilla. KHL-kausi alkaa syksyllä ja päättyy keväällä, jolloin Gagarin Cupin voittaja julistetaan. MM-kisoissa vetoa pääsee lyömään jo ennen kisojen alkua. Vetoja voi asettaa parhaista pistemiehistä, maalipörssin kuninkaista sekä lohkosijoituksista. MM-kisat ovat muutaman viikon kestävä puristus, jolloin veikkaus mahdollisuuksia on satoja

Jääkiekossa löytyy siis paljon veikkausmahdollisuuksia, on kotimaisia sekä kansainvälisiä pelejä sekä sarjoja. Jääkiekko tarjoaa valtavasti pre-match-vetoja sekä livevedonlyöntiä. Yhtä ottelua kohden parhaat vedonlyöntisivustot tarjoavat useita satoja kohteita. Jääkiekossa yleensä parempi joukkue voittaa useammin, sillä siinä ei ole niin paljon satunnaistekijöitä kuin jalkapallossa. Hyvän joukkueen tunnistaa siitä, että sillä on hyvä maalivahti ja valmentaja. Maalivahdin osuus on jääkiekossa huomattavasti suurempi kuin jalkapallossa, joten veikatessa kannattaa katsoa, käyttääkö joukkue ykkösmaalivahtia pelissä.

Eri vedonlyöntimuotoja

Yksi jääkiekon vedonlyöntimuodoista on tasoitus. Tasoitusvetoja tarjotaan, kun jompi kumpi joukkueista on ylivoimaisesti parempi. Epäsuhdan tasoittamiseksi vedonvälittäjä tarjoaa mahdollisuuden veikata, kuinka monta maalia parempi joukkue saa enemmän kuin hävinnyt joukkue. Jos joukkueen tasoitus on esimerkiksi -1, veto sen puolesta voittaa vain, jos joukkue voittaa yli yhdellä maalilla. Yleisiä vedonlyöntimuotoja on myös turnauksen voittaja, mutta myös viimeiseksi jääneestä joukkueesta voi lyödä vetoa. Lisäksi erävoitoista ja parhaista maalintekijöistä voidaan veikata.

Jääkiekko on pelinä erittäin nopeatempoista, ja näin ollen yli- tai alivoimatilanteet saattavat vaikuttaa pelin kulkuun huomattavan paljon. Tämän piirteen takia livevedonlyönti sopii hyvin jääkiekolle. Livevedonlyönti on mielenkiintoista ja lisää pelin katseluun paljon jännitystä. Siinä voi veikata esimerkiksi seuraavaa maalintekijää tai lopputulosta. Livevedonlyönti tarvitsee hyvää pelinlukutaitoa ja sitä pelatessa kannattaa kiinnittää huomiota valmentajan tekemiin muutoksiin kentällä. Maalimäärää veikatessa kannattaa tarkastella joukkueen pelikohtaisia tilastoja maalien määristä. Pelikohtaiset maalimäärät ovat nimittäin suhteellisen johdonmukaisia.

Joukkueen maalimäärät tarkkailuun

Alle- ja yli-kohteet, eli kuinka monta maalia yli tai alle ottelussa tehdään, ovat yksi voitokkaimmista vedonlyöntimuodoista jääkiekossa. Yleisimmät linjat ovat yli tai alle 4,5 tai 5,5 maalia. Maalimäärään vaikuttavat ainakin maalivahdin laatu, jäähyherkkyys, erikoistilanteet ja laukausmäärät. Maalimäärää kannattaa arvioida aina vedonlyöntiä tehdessä, sillä se vaikuttaa myös tasoituskohteiden mielekkyyteen. Vedonlyöntisivustoja, jossa voi sekä lyödä vetoa että katsoa pelejä livestream-palvelun ansiosta, ovat monien muiden ohessa esimerkiksi Rizk, NordicBet, Guts ja Unibet.

Yhteenveto

Jääkiekko antaa vedonlyöjille runsaasti mahdollisuuksia lyödä vetoa. Aloittelijan kannattaa aloittaa yhdestä joukkueesta tai liigasta ja tutustua huolella joukkueiden vahvuuksiin ja heikkouksiin ennen vedonlyöntiä. Kannattaa katsoa joukkueiden maalihistoria, maalivahdin torjuntaprosentti ja joukkueen laukomiskerrat. Jokainen ottelu on aina oma tapahtumansa, johon pitää tehdä uusi arvio. Vedonlyöjän kannattaa aina muistaa hallita pelitiliä maltillisesti, ja kirjan pitäminen on hyvä tapa. Jääkiekkovedonlyönnissä yksittäisten pelien pelaaminen on suositeltavaa. Livepelaaminen mahdollistaa nopean reagoimisen ja antaa jännitystä pelin seuraamiselle.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *